Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2017 16:11 - Първият ми постинг.
Автор: onzitam Категория: Други   
Прочетен: 928 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това е първият ми опит да напиша „блог постинг“… Как звучи само блог та и пък и постинг, модерна работа. Ето вече от първото си изречение, случайни читателю ще си кажеш- „О ето започва се, поредния хлапак, който няма какво да прави с живота си е решил да се прави на много умен като е провокативен, нека сега да чуем за чуждиците и как е открил топлата вода, този циник. “. И ще си прав, доста, защото каквото и да ни говорят, колкото и да ни пишат в красиви картинки „цитати“ на известни хора, че всеки от нас е уникален и мъдър е най-гнусната лъжа и най-перфектната пропаганда, да те направят нещастен и да работиш до гроб с наведена глава, защото провалът от твоята надъханост, че си уникален и можеш да покажеш среден пръст на целия свят и да успееш, се подхилва от вратата, чакайки неизбежно да попаднеш в нейния капан. Но не се отчайвай, защото всяка пропаганда има доза истина, дори в някои случаи е истина, която просто е пусната целенасочено да се интерпретира свободно, но и лесно, защото е посипана със захар. Тогава последно, ще си кажете, какво иска този да ми каже истина ли е, лъжа ли е? . . . И двете.

Ето пак започвам с недомлъвките, но истината е (и лъжата), че го правя не с цел провокация, нито с цел да се замислите, а защото наистина смятам, че е и двете. Захарта е яка, кара те да се чувстваш добре, стимулира ти допаминовите рецептори, ти се нуждаеш от сладост, сладостта е това към което винаги се стремим, защото тя е спокойствие, а спокойствието е щастие, което е истина, но и лъжа, защото тя просто моментно ще те направи щастлив, но последиците от прекомерната и употреба ще те вкарат в гроба. Но ние се нуждаем от нея, ние я поглъщаме, от рекламите на щастливите хора с яките телефони, които се смеят заедно, от яката семейна кола на перфектното семейство, на клипчета, които ти казват че първите две не са ти нужни, на чалгарите и #koйвците, на красивите и умните, на сините и червените, на футболните агитки, на заемите, на кредите, на застраховките, на новото хапче, на новата книга, на новата дреха, на новия филм, аз знам, че ти знаеш и ти знаеш че аз знам, но и ти казваш, че знаеш повече от мен, защото ЗАХАРТА НА ДОМИНИРАНЕТО Е ТОЛКОВА СЛАДКА! О да как искам да имам власт, да се обръщат към мен с г-н. Христов и да гледам онези там в клубовете, баровете, дребно интелектуалната нео буржоазия как плуят правейки се, че въобще не им пука, но вътрешно ги боли. Но да това е моята захар,и да това Е И ТВОЯТА. Просто твоята може да е маскирана в доброволческа дейност, да ловиш имигранти по границата, да даряваш кръв, да рисуваш, да пишеш, да си юрист, да си бизнесмен, да имаш яката кола, къща и тн.Но всеки иска да се чувства…ЗНАЧИМ. 
Животът е лесен читателю, защото всичко е лъжа и истина. Границата понякога изчезва, а напоследък все повече и повече, като сме навлезли стремглаво в ерата на информацията или по-скоро дезинформацията, двете думи започват да имат едно и също значение. Но бъди надъхан, защото знае ли се може би по-нагоре съм те излъгал или съм ти казал истината, но това не зависи от теб, нито от мен. Всичко зависи от случайния (или пък не) момент, който настъпва в момента.

                Ако си достигнал до тук, значи може да проследиш моята лудост, ще засягам теми от всякакво естество в този блог, теми които на мен са интересни, най-вече социално-политически, защото нека бъдем честни всичко около нас е политика, защото живеем в един социален строй в един исторически момент, както нашите предци са живели, както и нашите деца ще. Ще засягам и теми от правно естество, най-вече свързани с проблематиката на правовата държава, каквото е Република България по конституция. Ще засягам и теми, които ще те накарат да кимаш с одобрение и такива които да ти изскочат вените по челото.

Приятно четене. 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: onzitam
Категория: Други
Прочетен: 7048
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031