Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2017 18:51 - За малцинствата и техните привилегии
Автор: onzitam Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.05.2017 19:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Линк към статията: https://skafeto.com/…/%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5…/17768/

Споделям тази статия с едно на ум, защото сайта се казва skafeto.com , което само по себе си е абсурдно, но имайки предвид персоната на Слабаков, чисто публичната, на "интелектуалец", който винаги е целял да е провокативен, мисля че подобно твърдение би могло да излезе от устата му. Но това няма значение, въпросът е самата статия. 

Ще Ви кажа, защо тя е напълно идиотска като я разбия на цитати, които ме направо отвратиха-погнусиха .

1)"Всички видове малцинства имат повече права от колкото нормалните граждани.Тотална дискриминация на всички обикновени хорица, които не са хомосексуалисти,цигани или изобщо с някаква особеност.“

Първо споменатите хомосексуалисти какви повече права имат от обикновения хетеросексуален клет български гражданин. По конституция им е забранено (или по точно нямат право) да встъпват в брак (бракът в КРБ е изрично определен да е между мъж и жена). Прокламирайки че сме правова държава ,същност имаме ограничаване на правата на дадена група хора, да не могат да стъпят в законен брак с хората, които обичат. Това ли са повечето права на хомосексуалистите? Това ли са повечето права, че тези хора не могат по закон да създадат семейство? Не мисля.

Да поговорим за циганите. Всичките привилегии, за които се говори, че циганското малцинство използва са достъпни и за българските граждани. Това че, българските граждани не раждат деца и не се възползват от социалните механизми, не означава, че са по-малко привилегировани, второ по конституция всички български граждани са равни пред закона, но никой няма да говори за това, че работодател би предпочел пред гражданин от ромски произход, българин, макар дори първия да е по- квалифициран. Да не говорим, че това е най- маргинализираната група в държавата, която винаги е атакувана, защото е бедна и следователно слаба- лесна жертва. После ревем за какво не се интегрират, докато бедните дечица на бедните български люде с бръснати глави се пробват, колко отпечатъка на кубинка може да оставят върху някое „цигане“. Да не говорим за процентите разкрита престъпност в ромските махали и пълната абдикация на органите на МВР в гетата. Да не говорим, че циганите всекидневно са подложени на расистки атаки, не само физически и психически (подмятания, псувания и тн.).
Това ли са повечето им права?

2)“Нямам нищо против циганите“
Любимото ми лицемерно изказване на всеки средностатистически страхливец. Нямам против Х етнос, но ги слагам под един знаменател и мисля, че са нисши същества, о господи не нисши просто- необразовани,крадци, убийци ,паразити,прости,вредни за икономиката, сочат само социални помощи и тн. Но не мисля, че са нисши нямам против нищо етнос Х, не съм расист, само мисля, че трябва да се премахнат от държавата.

3)“който не може да чете,да кара кола и да гази хората наред нали“
Акхъм:
https://nova.bg/…/%D0%B2-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0…/

Май тука аргумента отпада, пък и всеки разбиращ малко от криминалистика би се изсмял на подобно твърдение.

4) „Къде са интегрираните?“
Много добър въпрос, нека помислим, като изключим, неадекватността на политиката, която се води, изчезването на пари за програми по интегриране. Като под изключим не твърдя, че това трябва да се омаловажи, даже напротив това е най-големият проблем. Но да поговорим от една друга гледна точка. Социалната.
От гореизложеното става ясно, че расизмът и дискриминацията спрямо циганите е нещо нормално дори за най-обикновения българин. Това е най-големият проблем, как ще искаш да приобщиш група хора, да ги накараш да уважават законите и традициите на една държава, като ги подлагаш на системен тормоз всеки божи ден? На Вас ако Ви мачкат, смятат Ви за втора ръка, само защото сте роден такъв, ще си правите ли зора въобще да се доказвате пред тези хора? Та на какво основание въобще ще се доказвате на някой, който ви малтретира? Как ще има интеграция без двустранно разбиране? Лесно-няма да има.

5)“Най-лошото, че ни накараха да се чувстваме овце и да не се съпротивляваме.“ 
Тук съм напълно съгласен. По медиите, винаги се набляга на етническите престъпления, макар и да се крои мнението, че напротив те са се криели. Хайде отидете до бутката за вестници или отворете някой новинарски сайт и сравнете криминалната хроника, вижте как са представени престъпленията извършени от българи и такива от цигани. Да сте виждали заглавие- БЪЛГАРИН УБИ И ИЗНАСИЛИ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА, не ще е ПСИХИЧНО БОЛЕН/ЛИЦЕ/ПРОФЕСИЯ/УЧЕНИК/ УБИ И ИЗНАСИЛИ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА, няма да се наблегне на етноса, но ако е циганин… заменете горе българин с циганин и ще се сетите за десетки статии нали? И това не е защото само те извършват тези престъпления, но защото ние овцете трябва да се шокираме, да мразим слабите, защото циганин е мръсно нали, точно така, по-добре този дето рови в кофите да яде народния гняв, а не този в колата със затъмнените стъкла.

Бее-ше ми драго.




Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: onzitam
Категория: Други
Прочетен: 7096
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930